Merken Solvoluta
Model: SOL01
Beschikbaarheid: Op voorraad
18,95€ 22,95€
Excl. BTW: 15,66€

NIEUW ! 

Innovatieve ecologische afweer tegen slakken !  

Betrouwbare, langwerkende en duurzame strijkoplossing om slakken weg te houden uit moestuinbakken, plantenbakken, verhoogde tuinbedden, potten, terras, kas, tuinafboording,.... 

Schnexagon is een natuurlijke, transparante,  pesticidenvrije en makkelijk uit te strijken lak samengesteld uit lijnolie, ricinusolie en een gepatenteerde samenstelling van uitgelezen tensiden.  Het vormt een onoverbrugbare barrière voor de slakken en zorgt ervoor dat ze zich niet meer kunnen hechten op de behandelde ondergrond.  Doordat de slakken zich niet meer kunnen "vastkleven" glijden ze naar beneden en houden het voor bekeken.  Schnexagon dient aangebracht te worden op de rechtstaande (verticale) wanden van de bakken, potten of omheining. De aangebrachte strook moet min. 10 cm breed zijn (strekhoogte van de slak), zodat slakken geen contact kunnen leggen met het onbehandelde gedeelte om zich omhoog te werken.   Het werkt op alle egale ondergrond : hout, steen, plastic, terracotta, metaal, glas,...   

Slakken, waaronder naaktslakken zijn een onmisbaar onderdeel van het ecosysteem.  Ze ruimen dode plantenresten op en daarnaast zijn ze een belangrijke voedselbron voor egels en allerhande vogels.  Schnexagon verwondt of doodt de slakken niet.  Het zorgt er enkel voor dat ze zich niet kunnen omhoog werken op plaatsen waar ze niet gewenst zijn.


Gebruik :

  1. Voor gebruik het busje flink schudden.
  2. Met borstel of penseel een boord van min. 10 cm aanbrengen rondom pot, bak of afboording.   ! De boord min. 5 cm boven de bodem aanbrengen, niet tegen de grond beginnen.
  3. Laten drogen (24 u)
  4. Schnexagon behoudt zijn werking gedurende 6 à 8 weken afhankelijk van de hoeveelheid neerslag.  Onder beschutting  (bv. afdak) blijft Schnexagon een gans seizoen werkzaam !

Borstel uitspoelen met water.  Schnexagon kan met water en sponsje verwijderd worden.


Schnexagon is verkrijgbaar in busje van 375 ml.  Eén busje is voldoende om 30 m (3m2) te behandelen.  Na gebruik goed afsluiten.  Koel en droog bewaren.


Ingrediënten : lijnolie, ricinusolie, gepatenteerde samenstelling van uitgelezen tensiden. 
Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!