Merken Eco Huerto
Model: FS01
Beschikbaarheid: Op voorraad
12,95€
Excl. BTW: 10,70€

Diatomeeënaarde is een 100 % natuurproduct en bestaat uit geplette en vermalen fossielen van diatomeeën.  Wordt ook wel kiezelgoer, kiezelaarde of silicea genoemd.  Het zijn eencellige wieren met een extern skelet van kiezel.  De kiezelschaaltjes blijven na het afsterven van de cellen in het sediment bewaard.  Dit sediment wordt ontgonnen op de bodem van rivieren, meren en zeeën en bevat geen enkele chemische toevoeging.  Diatomeeënaarde bestaat eigenlijk uit 150 miljoen jaar oude eencellige schelpdiertjes met een skelet dat quasi volledig uit silicium bestaat en nog een 15-tal andere sporenelementen.

Wij verkopen enkel de onverhitte diatomeeënaarde (food grade) die ook geschikt is om door het eten van de dieren te doen en niet meer dan 1 - 1,5 % silicone kristallen bevat.

Het kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden zowel binnen als buiten maar wordt al sinds eeuwen aangewend als natuurlijk pesticide om alle soorten insecten te bestrijden. Vlooien, luizen, bloedluizen, mijten, wantsen, kakkerlakken,bedwantsen, mieren, vliegen etc.... Diatomeeënaarde heeft een mechanische werking (via de huid en het pantser) en veroorzaakt dus geen resistentie.  Het is een 100 % natuurproduct en veilig voor mens, dier en milieu.  Het is ook een prima aanbrenger van kiezel en mineralen in de bodem en heeft een schimmel- en insectenwerende werking op planten.


Gebruik :

- Tegen kruipende insecten (binnen en buiten) : strooi een dunne laag op de looppaden of bij het nest van mieren, kakkerlakken, pissebedden, etc...).  

! Product moet droog blijven, dus op droge ondergrond gebruiken. Nat gaat de werking verloren.

- Tegen vlooien en (bloed)luizen bij dieren : masseer het in de vacht van de dieren.  Ook de omgeving behandelen.  Strooi het in het verblijf en op de matten en dekens van honden en katten, ....  Herhaal na een 5-tal dagen tot ze volledig verdwenen zijn.  Stofbadmiddel voor kippen en vogels.

- Bloedluis bij kippen : verstuif poeder in het verblijf, strooi het in de nesten en in het stofbad.  Indien mogelijk ook op het verenkleed van de kippen. De bloedluizen komen zo in aanraking met het poeder.  Het poeder dringt door het harnas en de huid van de luizen. De insecten drogen uit en sterven.  Na een week nogmaals herhalen.  Poeder d.m.v. een poederverstuiver, bladblazer, ... het kippenverblijf in. Alles inpoederen zorgt ervoor dat de mijten uitdrogen.  Na enige dagen herhalen om de nieuw uitgekomen eitjes te vernietigen.  Kan ook met water aangemaakt worden en met sproeier of kwast aangebracht worden (12 % oplossing).

- Vliegenoverlast : vroeger werd diatomeeënaarde in geweven zakken gedaan en in de dierenverblijven opgehangen.  De dieren liepen tegen de zakken aan en kregen het poeder op zich.  De vliegen die op de dieren zitten kwamen zo in aanraking met het poeder.  Ook zeer geschikt bij paarden om vliegen en dazen af te weren.  Regelmatig wat poeder in de vacht wrijven. Diatomeeënaarde leent zich uitstekend om te verstuiven met een poederverstuiver. (stofmasker gebruiken !).

- Slakken : bij slakkenoverlast een dunne laag poeder strooien rond de aangetaste bedden. Na een regenbui wel herhalen.

- Geurbestrijding en absorptie van vieze luchtjes is een natuurlijke eigenschap van diatomeeënaarde.

- Voorkomt het uitkomen van vliegenlarven in mest, compost- of wormenbak. (Onschadelijk voor regenwormen).

- Wordt al decennialang gebruikt als natuurlijke ontwormer en voedingssupplement bij vee, huisdieren & duiven. 2 à 5 % op het totale dagelijkse gewicht aan voedsel.  Mag lange tijd toegediend worden.  Zorgt voor aanbreng van mineralen en is werkzaam tegen spijsverteringsklachten.  Door het hoge siliciumgehalte wordt een mooi, glanzende vacht of verenkleed bekomen.

- Planten : aangemaakt met water en kleefmiddel (bruine zeep of yucca) op en onder de bladeren sproeien voorkomt aantasting door schimmel of insecten.


Men kan ook een vloeibare spuitoplossing maken( slurry) van 10 à 30 gram diatomeeënaarde op 1 liter water. Aanmaken tot een dunne pap.  Sproeien of aanbrengen met kwast.

Te gebruiken op moeilijk bereikbare plaatsen bv. in kieren en naden of om irritatie bij inademing te voorkomen.


Diatomeeënaarde is ook een prima schuurmiddel en kan als huidscrub gebruikt worden. 


Verpakking : keteltje van 1 kg.


! Het product is volledig veilig maar moet toch met enige voorzichtigheid gebruikt worden.  De scherpe kleine kiezelkristallen zorgen bij inademing en contact met de slijmvliezen voor irritatie.  Dus bij gebruik, en vooral bij het verstuiven van diatomeeënaarde, zeker een stofmasker gebruiken en veiligheidsbril opzetten.  Handen wassen na gebruik.

  
Levertijd : 3 - 4 werkdagen.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!