Merk: Eco Huerto
Model: MR08
Beschikbaarheid: Op voorraad
37,00€
Excl. BTW: 30,58€

Aantal

Vragen omtrent dit product?

Met deze brix refractometer meet u snel en eenvoudig de kwaliteit van uw groenten en fruit. Hoe hoger het suikergehalte, hoe beter de kwaliteit. Rechtstreeks verbonden aan het suikergehalt is het mineraalgehalte en het proteïnegehalte, dus hoe hoger de brix-waarde, hoe gezonder en voedzamer uw groenten en fruit !

Een hoge brix-waarde > 12 maakt ook dat de gewassen onaantrekkelijk worden voor sap-zuigende insecten en organismen.  Het hoge suikergehalte in het plantensap vergist in hun lichaam en wordt omgezet in alcohol waardoor ze sterven. Daarom verkiezen insecten zieke of zwakke planten.

Groenten en fruit gekweekt op hydrocultuur hebben een lage brix-waarde in tegenstelling tot biologisch gekweekte gewassen die een hoge brix-waarde hebben.  Biologische groenten en fruit zijn voller en zoeter van smaak, bevatten minder nitraten en bewaren ook langer.

Werkwijze :

Pers 2 à 3 druppels sap op het glas. Leg het andere glas er boven op en zorg dat de druppels over het glas verdeeld zijn. Kijk dan door de lens en u kunt de brix-waarde aflezen.

Eigenschappen van de brix meter :

-          Meting tussen 0 – 32 %.

-          Past zich automatisch aan de temperatuur aan.

-          Geen batterijen nodig.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!