Merk: Agriton
Model: AT06
Beschikbaarheid: Op voorraad
59,95€
Excl. BTW: 49,55€

Aantal

Vragen omtrent dit product?
Want fermenteren kan je leren!

Bokashi is het japanse woord voor "goed gefermenteerd organisch materiaal", het is een manier om je organische resten om te zetten tot een zeer rijke bodemverbeteraar. Bokashi is het resultaat van een eeuwenoude techniek: fermentatie. Door toevoeging van effectieve micro-organismen (met bokashi starter) en het anaeroob (zonder zuurstof) verwerken van je resten, maak je van je eigen organische resten een waardevolle bodemverbeteraar.

Dankzij de speciaal ontwikkelde bokashi keukenemmer, wordt het fermenteren van je eigen organisch materiaal kinderspel. Zonder storende geuren, op een optimale manier en dat in slechts 2 weken tijd.

Op een eenvoudige manier verwerk je in geen tijd, alle keukenresten, tot goed gefermenteerde resten vol belangrijke bouwstoffen voor bodem en plant.
De bokashi keukenemmer is zowel een ecologische als economische oplossing.


De Effectieve Micro-organismen aanwezig in de Bokashi-starter zorgen ervoor dat de aanwezige verse keukenresten fermenteren ipv rotten . Rotting en stank krijgen in dit fermentatieproces geen schijn van kans . In ruil krijg je goede voeding voor het bodemleven .

Bereiding  1 . Snij de keukenresten in stukjes van maximaal 5x5cm . 2 . Verdeel een kleine hoeveelheid Bokashi-starter op de bodem van de keukenemmer . 3 . Breng een laag van verse keukenresten in de emmer . 4 . Verdeel opnieuw een kleine hoeveelheid Bokashi-starter op de keukenresten . 5 . Druk de keukenresten aan . 6 . Sluit de Bokashi-keukenemmer goed af met het deksel . 7 . Herhaal dit proces tot de emmer vol is . 8 . Tap dagelijks het verzamelde sap af . 9 . Laat minstens 2 weken fermenteren . 10 . De Bokashi is klaar wanneer het een zoetzure geur heeft . De keukenresten zijn nauwelijks van structuur en uiterlijk veranderd . 11 . Deze kan nu rechtstreeks worden ingewerkt in de bodem van de tuin of opgeslagen worden bij de overige compost, om later in te werken .

Het afgetapte Bokashi-sap kan gebruikt worden als voeding voor kamer- en tuinplanten . Verdun het Bokashi-sap 1/100 met water . Het afgetapte sap meteen gebruiken, niet bewaren . In het toilet/afvoerbuizen werkt het als een natuurlijke reiniging/ ontstopper/ontgeurder .


Info :Verpakking : set van 2 emmers.  (! bokashi starter niet inbegrepen, apart aan te kopen).
Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Gerelateerde producten